Käytämme evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Jatkamalla sivun käyttöä hyväksyt evästekäytäntöömme

0

Hans-Olov Blomin haastattelu

Hans-Olov Blom on Ramudden konsernin toimitusjohtaja. Hän on perustanut yrityksen vuonna 2005. Ramudden-nimen on lainannut Hälsinglandin alueelta, jossa hän kerran ampui suuren hirven. Aijemmin majurina toiminut Blom uskoo, että turvallisuus työpaikalla vaikuttaa muihinkin kuin vain itse työpaikalla työskenteleviin.

Hans-Olov Blom toimi ammattiarmeijassa 16 vuotta. Hän kertoo sen muokanneen näkemystään työturvallisuuteen.
-Se kuuluu sen työn DNA:han. Työ kokonaisuudessaan - koulutukset, säännöt - kaikki tähtää siihen, että opitaan ymmärtämään kuinka väärässä paikassa väärään aikaan oleminen aiheuttaa vaaratilanteita. Siinä kehittyy tietoisuus siitä, että turvallisuus ei ole itsestään selvää. Sitä pitää suunnitella ja se pitää priorisoida.
 
hans-olov-blom.jpg
 
– Samaa sovelletaan liikenteeseen sekä työmaiden ympäristöihin, Blom kertoo. Syksyllä vuonna 2004 hän otti haltuunsa pienen varastorakennuksen tietyösulkukalusteineen ja perusti Ramudden AB:n autotalliin Valbohon Gävlen ulkopuolelle. Tänä päivänä se yksi alan suurimmista toimijoista yli 70:llä toimipisteellä Ruotsissa, Norjassa, Suomessa ja Virossa.
 
Paljon on tapahtunut näiden vuosien aikana. Yhteiskunnan vaatimukset ovat nousseet ja rakennusala on muuttunut. Kaupunkien tiivistyminen, uudet rakennukset ja infrastruktuurin uudelleenrakentaminen tapahtuu nyt ihmisten keskellä samalla kun jokapäiväisen elämisen ja kulkemisen tulisi pysyä normaalina. Samalla kenellekään ei saisi aiheutua vaaraa.
- Toki työntekijän turvallisuuden tulee olla kaiken A ja O
 
 

Haluan laajentaa sen käsitettä niin, että se kattaa pyöräilijät, moottoripyöräilijät, jalankulkijat, liikuntavammaiset, naapurit ja muut joihin tekeillä oleva työ tavalla tai toisella vaikuttaa


– Jotta tämä toteutuu, tulee turvallisuus ja esteettömyys ottaa osaksi rakennus- ja infrastruktuurisunnitelmia heti alusta pitäen. Se taas vaatii yhteiskunnan päättäjiltä enemmän tietoa ja näkemystä.

Haluan laajentaa sen käsitettä niin, että se kattaa pyöräilijät, moottoripyöräilijät, jalankulkijat, liikuntavammaiset, naapurit ja muut joihin tekeillä oleva työ tavalla tai toisella vaikuttaa

 

Tämä ei ole vain toimialakysymys. Tämä on yhteiskuntakysymys. Ja sen vuoksi me olemme mukana siinä, sanoo Hans-Olov Blom.