Konsernijohtajantervehdys

Entistä tärkeämpänä yhteiskunnallisena toimijana ja yhtenä alan suurimmista yrityksistä Ramuddenilla on erityinen vastuu edistää kestävää kehitystä.

Hyvää kasvua haastavasta vuodesta huolimatta

Morten Finslo, konsernijohtaja
Muiden yritysten tavoin myös omaa toimintaamme on leimannut monien epävarmuustekijöiden vuosi. Siitä huolimatta olemme jatkaneet toimittamista sekä vanhoilla että uusilla markkinoilla ja olemme tehneet sen loistavasti. Olen aidosti ylpeä työstä, jota organisaatiomme tekee joka päivä.
 
Kesällä 2022 aloitin Ramuddenin konsernijohtajana Pohjoismaissa, Baltiassa ja Kanadassa. Samaan aikaan Ramuddenin perustaja ja entinen konsernijohtaja Hans-Olov Blom nimitettiin Ramudden Globalin yhtiöiden toimitusjohtajaksi. Saan nyt johtaa hyvin hoidettua yritystä ja sen arvokasta perintöä.
 
Mitkä ovat tulevaisuuden tavoitteeni? Haluan luonnollisesti säilyttää mentaliteetin, Ramudden-hengen: paikallista yrittäjyyttä, asiakkaan etusijalle asettamista, joukkuepeliä ja vahvaa kehitystä. Samalla meidän on mukautettava yritys uusiin ja suurempiin saappaisiin. Toimimme nyt useammilla markkinoilla, meillä on enemmän työntekijöitä ja meistä on tulossa yhä tärkeämpi toimija toimialallamme. Silloin vaaditaan myös, että teemme asiat eri tavalla ja otamme enemmän vastuuta ollaksemme kestäviä pitkällä aikavälillä.
 

Useita tärkeitä hankintoja

Entäpä vuoden kohokohdat? Sen lisäksi, että olemme nähneet erittäin hyvää kasvua ja toimittaneet enemmän materiaalia ja palveluita toimipisteistämme, olemme avanneet yhteensä neljä uutta toimipistettä Ruotsiin ja Suomeen. Ruotsissa olemme ostaneet Halleskog & Hansson AB:n ja Norjassa olemme vahvistaneet koulutuskapasiteettiamme ostamalla Opplæring Vestin ja Kursbyen.no:n.
 
Olemme vuoden aikana vakiinnuttaneet jalansijamme myös Tanskassa. Olen myös iloinen 350 uudesta kollegastamme Kanadassa, jossa olemme tehneet yritysostoja, jotka parantavat kykyämme digitalisoida työmme. Kasvumme kautta näen sen myös edistävän turvallisuusajatteluamme ja näkemystämme turvallisesta työympäristöstä toimipaikoilla.
 

Yhteiskuntakehityksen keskellä

Olemme yhteiskuntakehityksen keskellä ja näemme nyt, kuinka kestävän kehityksen vaatimuksia kiristetään kaikkialla. Kansalliset ilmastotavoitteet ja uusi lainsäädäntö vaikuttavat asiakkaisiimme yhä enemmän, mikä lisää kiinnostusta kiertoratkaisuihin, resurssitehokkuuteen ja materiaalien vuokraamiseen omistamisen sijaan. Tämä saa meidät parantamaan sekä turvallisuutta, palvelua että tehokkuutta tarjontaamme liittyen.
 
Digitalisaatio on tässä yhteydessä tärkeä menestystekijä; uudet ratkaisut auttavat lisäämään työturvallisuutta, pidentämään tuotteiden käyttöikää ja vähentämään valvontaan liittyviä CO2-päästöjä.
 

ISO-sertifioinnit ja uusi kestävän kehityksen johtaja

Vuoden aikana sertifioimme uudelleen nykyiset sertifikaattimme ISO 9001 -laatustandardille, ISO 14001 -ympäristöstandardille ja ISO 45001 -työympäristöstandardille. Loppuvuodesta 2022 saimme myös päätökseen koko Ramudden Globalin Group Head of ESG :n rekrytoinnin, henkilön, joka auttaa meitä nostamaan kestävän kehityksen työn tasoa kaikilla markkinoilla.
 
Jatkossa painopiste on alan kehittämisen jatkamisessa kohti entistä turvallisempia ja kestävämpiä ratkaisuja. Laajennamme myös osaamispohjaamme ja huolehdimme nykyisistä työntekijöistämme. 
Lopuksi toivon, että kaikki, kuten minäkin, ovat ylpeitä siitä, että me Ramuddenilla varmistamme, että ihmiset pääsevät vahingoittumattomina kotiin joka päivä.
 
Morten Finslo,
Ramuddenin konsernijohtaja