Käytämme evästeitä tarjotaksemme paremman käyttökokemuksen. Jatkamalla sivun käyttöä hyväksytte evästekäytäntömme.

Matkamme

kohti kestävää kehitystä menee pidemmälle

Entistä tärkeämpänä yhteiskunnallisena toimijana ja yhtenä alan suurimmista yrityksistä Ramuddenilla on erityinen vastuu edistää kestävää kehitystä.

Toimitusjohtajan tervehdys

Hans-Olov Blom, konsernin toimitusjohtaja ja perustaja.
Olemme johdonmukaisesti pyrkineet pitämään normaalin toiminnan keskiössä pandemian aikana. Olemme ehdoitta noudattaneet kaikkia viranomaisten ohjeita, neuvoja ja suosituksia. Samalla olemme pyrkineet jatkamaan toimintaamme normaaliin tapaan niin pitkälle kuin se on ollut mahdollista. Kovalla tarmolla olemme myös selvinneet kuluneesta vuodesta ja parantaneet tulostamme ja liikevaihtoamme edellisvuoteen verrattuna.
 
Liiketoimintamallimme perustuu kestävään kehitykseen hyödyntämällä resursseja tehokkaammin niiden elinkaaren aikana, mutta myös siihen, että edistämme turvallisempia työpaikkoja. Tavoitteemme on tehdä työtä sen eteen, jotta jokainen pääsee turvallisesti kotiin joka päivä. Siksi teemme parhaamme nostaaksemme turvallisuuskysymykset asialistalle kaikkialla. Tämä koskee myös omien työntekijöidemme turvallisuusosaamista, ja olemme vuoden aikana panostaneet voimakkaasti sisäiseen koulutukseen, mikä osaltaan edistää turvallisuutta työpaikoilla.
 

Nopea digitaalinen muutos

Kouluttajamme ovat enenevissä määrin siirtyneet digitaalisiin opetusmenetelmiin sekä työntekijöidemme että asiakkaidemme kanssa. On selvää, että uudet tekniset apuvälineet ja verkkokoulutus jäävät osaksi koulutustamme pandemian jälkeenkin. Joskus perinteinen opetus toki toimii paremmin, mutta olen vakuuttunut, että tämä muutos on pysyvä, mikä tarkoittaa matkustamisen vähenemistä ja tätä kautta pienempää ilmastojalanjälkeä.
 
Digitalisaatio on myös tärkeä työkalu turvallisuuden parantamisessa. Konserniimme kuuluu brittiläinen yritys Highway Resource Solutions (HRS), joka kehittää älykkäitä digitaalisia ratkaisuja ja laitteita, joilla voidaan lisätä turvallisuutta esimerkiksi varoittamalla tienkäyttäjiä reaaliaikaisesti liikenteestä.
 
Työskentelemme myös muun uutta teknologiaa hyödyntävän tuotekehityksen parissa. Esimerkiksi vuonna 2020 olemme kehittäneet kauko-ohjattavan puomin, joka poistaa liikenteenohjaajat riskialttiilta tieltä. Kehitämme myös ratkaisuja, joissa laitteisiin kytketyt anturit seuraavat, että kaikki on kunnossa työpaikalla.
 
Toinen esimerkki älykkäästä uudesta teknologiasta ovat 3D -visualisoidut liikennesuunnitelmamme. Ne auttavat meitä optimoimaan ratkaisumme suunnitteluvaiheessa yhdessä asiakkaiden kanssa niin, että ne sekä luovat turvallisuutta että pitävät liikennevirrat mahdollisuuksien mukaan ennallaan. Yleisesti ottaen näemme asiakkaiden lisääntyneen kiinnostuksen turvallisuuteen ja halukkuuden ottaa meidät mukaan aikaisemmissa vaiheissa. Se on aina parempi sekä kustannusten että turvallisuuden ja liikenteen sujuvuuden kannalta.
 

Tavoitteena päästöjen vähentäminen

Ympäristön osalta pyrimme vähentämään ilmastovaikutustamme. Omistajamme Triton osallistuu hiilidioksidipäästöjemme laatuvarmennettuun ilmastokompensaatioaloitteeseen. Alan johtavana yrityksenä teemme muutoksia myös suoraan omassa toiminnassamme esimerkiksi lisäämällä fossiilivapaiden polttoaineiden käyttöä. Tätä varten tilasimme vuoden aikana kuusi sähkökäyttöistä kuorma-autoa, joita käytämme materiaalikuljetuksiin suurkaupunkialueilla Ruotsissa. Myös Norjassa sähköajoneuvot ovat nyt osa kalustoamme.
 
Joulukuussa 2020 toteutuneen yritysfuusion myötä Ramudden toimii nyt yhdessä sisaryritystensä kanssa kymmenessä Euroopan maassa. Tämä tarkoittaa uusia mahdollisuuksia nähdä ja oppia työskentelystä muualla Euroopassa. Voimme jakaa mantereen parhaat käytännöt, mikä avaa mahdollisuuksia sekä kestävän kehityksen että yleensä koko liiketoiminnan jatkokehitykseen. Keskitymme jatkossa hyödyntämään kaikki uuden konsernin tuomat edut.
 
Monille vuosi 2020/2021 on ollut haastava, mutta olemme todistaneet liiketoimintamallimme kestävyyden ja että pystymme keskittämään huomiomme työturvallisuuden lisäämiseen myös huonoina aikoina.
 
Hans-Olov Blom, konsernin toimitusjohtaja, Ramudden